Alman Çoban Köpeği orta büyüklükte, kuvvetli bir yapıya sahip ve adelelidir. Tık bir vücut yapısına sahiptir. Alman Çoban Köpeği 42 dişe sahip, sert ve güzel görünümlü bir ağız yapısı ihtiva etmektedir. Dik kulakları hareketlidir ve bu özelliğinden dolayı herhangi bir sesi çok kolay algılamakta , bu da ona bekçi köpeği ünvanını sağlamaktadır.
Stabil kalmasından dolayı bakımı zor değildir. Yaz ve kış tüy dökümü zamanlarında, daha sıkça olması ile sık sık taramak, fırçalamak, bağırsak kurtlarına ve bazı hastalıklara karşı aşılamak çoğunlukla tavsiye edilen bir yöntemdir.
Tüm kendinden beklenilen yüksek kaliteli gelişimi sağlaması için , ihtiyacı yüksek performanslı mamadır. Mide dönmesine karşı önerilen, günde 2 kez doyurulmasıdır. Taze ve sağlıklı su her zaman yanında bulunmalıdır. Arada haşlanmış yumurta vermek enrejisini arttırır.
Köpeğinizin , hasta olup olmadığını anlamanız için , onu daima gözetim altında bulundurmalısınız. Köpeğinizde herhangi bir anormal değişim görmeniz halinde, bir veterinere derhal danışmalısınız. Köpeğinizin yemek yememesi ve hele hele su içmemesi çok kötü bir işaret olup, hemen önlem alınmasını gerektirir. Unutulmamalıdır ki zamanında alınan önlem, iyileşmeyi de çabuklaştırır.
Önemli bir detay da;
Tok olan köpek, yemekten hemen sonra eğitim veya oyun gibi aktevite yapmamalıdır. Bu mide dönmesine karşı önerilen bir yöntemdir.
Sitemizdeki, Alman Çoban Köpeği Hastalıkları sayfasını da ziyaret ederek çok önemli bilgilere sahip olabilirsiniz...
ACKSD - Alman Çoban Köpeği Hastalıkları Sayfası